Aktualności Sanok

Ugotowani w BIESZCZADACH / Sanok!

W kolejną podróż z „Ugotowanymi” wybraliśmy się w piękne Bieszczady! Naszym oczom ukazały się wyjątkowe krajobrazy i zapierające dech w piersiach przestrzenie. To miejsce nieskażone miejskim zgiełkiem i gwarem, w którym podejrzymy, jak żyją i gotują czterej uczestnicy mający chrapkę na zdobycie tytułu najlepszego z najlepszych!

Sprawdzimy przy tej okazji tradycyjne przepisy, ale i zapoznamy się także z nowoczesnym podejściem do kuchni. A o kulinarne doznania zadbają: Katarzyna Zabiegło, która jest rękodzielnikiem. Sama potrafi ulepić z gliny talerz, miskę, czy kubek. Uczy także innych trudnej sztuki ceramicznej. Pochodzi ze Śląska, ale korzenie zapuściła w Sanoku. Jest osobą pracowitą i mocno stąpającą po ziemi. Gdy jednak chce uciec od realiów, zakładka kask i mknie gdzie ją oczy poniosą na swoim dwukołowcu. Gniewomir Skrzyński, który na co dzień zajmuje się sprzedażą… ukulele. Sam gra na tym instrumencie, a muzykowanie to dla niego idealna odskocznia od codziennych problemów i możliwość spojrzenia na realia z innej perspektywy. Żyje w pełnej zgodzie z naturą, której zawierza wszystko. Sam prowadzi gospodarstwo i dba o nie z największą sumiennością. Mirosław Krupa, czyli człowiek orkiestra – nadzoruje pracę tartaku, dogląda sadu, prowadzi firmę budowlaną, a na dokładkę kieruje pensjonatem. Mimo tylu obowiązków nadal uważa, że życie w Bieszczadach płynie spokojniej. Do działania najbardziej napędza go rodzina, czyli żona i trójka wspaniałych synów, dla których chce być najlepszym przykładem. Angela Gaber – wokalistka. W pełni oddana muzyce i swojemu zespołowi. Promuje twórczość na styku kultur polskiej i ukraińskiej. Obraca się w świecie artystów i pomaga im, na przykład w organizowaniu wystaw. Uwielbia ludzi, a większość stresujących sytuacji zazwyczaj obraca w żart.

Tym razem dowiemy się, kto wytropi niedźwiedzia, kim jest łakomy mnich, oraz kto zechce zjeść zastawę po zakończonej kolacji!

OGLĄDAJ ODCINEK W TVN PLAYER

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *